Skraplotter > Skraplottsnyheter > Veckans skraplottshistorier: det bra och det dåliga

Veckans skraplottshistorier: det bra och det dåliga

Allt här i världen kan användas både med goda och onda avsikter och skraplotter är inget undantag till denna regel. Vissa använder skraplotter som sitt lilla nöje en gång i veckan medan andra stjäl dessa och försöker vinna pengar på sina brott.

Här är ett exempel på två helt olika historier som publicerades samma dag i olika delar av världen. Båda har att göra med att vinna skraplotter men historierna skiljer sig angående hur vinnarna fick tag på dem ur hur detta påverkade vinnarna.

Den första historien äger rum i Illinois i USA och publicerades för första gången i Eastern Illinois University Paper. Denna historia handlar om studenten Will Gregorich som köpte en skraplott som han vann $25.000 med efter en rad av oförväntade händelser som led till att hade lite pengar kvar till att köpa skraplotten för $30 med en vän.

Gregorich kommer att få vänta i mellan fyra och sex veckor innan han får sin vinst men han planerar redan en resa till England så att han kan närvara i en live English Premier League fotbollsmatch, vilket han alltid har drömt om.

Den andra historien kommer från Irland och publicerades i tidningen Irish Herald. Den handlar om Garret Guinan (25) som är en dömd brottsling med mer än 30 brottmålsdomar för trafikförseelser och narkotikabrott.

Guinan hade rånat en närbutik under knivhot. Butiksbiträdet såg kniven och sprang till förrådsrummet och såg på medan Guinan rånade butiken på övervakningskamerorna. Butiksbiträdet gav en deltaljerad beksrivning av Guinan och berättade för polisen att han hade stulit en hel bunta med skraplotter.

Dagen därpå gick Guinan till en annan närbutik för att byta ut några av de vinnande skraplotterna mot pengar. Detta rapporterades till polisen och butiksbidrädet från den rånade butiken identifierade honom på CCTV-bilderna där han går in i den andra butiken och växlar skraplotterna mot pengar. Dublin Criminal Court har dömt Guinan till fängelse i ett helt år.

2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
£/€200   Spela Recension

Skraplottsnyheter

Maryland i samma liga som Las Vegas

Spelare som bor närmare Maryland än Las Vegas eller Atlantic City kommer ... Läs mer

Jason and the Golden Fleece

Åk iväg på ett oförglömligt äventyr och leta efter ... Läs mer

Nya slotspelet Thief

Net Entertainment har nyligen släppt slotspelet Thief. Detta företag fortsätter ... Läs mer

Fler nyheter om skraplotter