Skraplotter > Skraplotter Tips > Historien om Skraplotter

Skraplottens Historia

Skraplotter härstammar från USA och ursprungligen användes endast manuella randomiseringsmetoder för att skapa dem. År 1974 tog ett amerikanskt företag som hette Scientific Games Corp fram en datorgenererad skraplott med omedelbar vinst, men det var företaget Astro-Med Inc. som fick det amerikanska patentet för skraplotter år 1987.

Skraplotterna tillverkades oftast med mjuk kartong och vanligtvis täcktes de med latex vilket hindrade från att se vad som var tryckt på kortet men gjorde det möjligt att skrapa fram detta med hjälp av ett mynt eller en nagel.

De ursprungliga skraplottsspelen krävde att spelare matchade tre identiska symboler med samma prissumma. En spelare som fick en biljett med dessa matchande symboler vann summan på skraplotten.

Senare har skraplotter antagit andra populära spel som monopol och poker och andra populära teman som motorcyklar, populära sporter, serier, etc.

Skraplotter har antagit ett flertal olika namn. Beroende på var du har befunnit dig kan du ha hört dem kallas scratch tickets, scratcher, scratch it, scratch off, scratch and win, instant lottery och instant game, och vissa kallar dem helt enkelt för scratchies.

Skraplotter blev en omedelbar succé på grund av deras relativt låga kostnad och chansen att vinna priser omedelbart, trots att den högsta vinsten endast betalades ut i omgångar under loppet av flera år i vissa länder.

Med internets enorma framgång har många statligt drivna lotterier och privata operatörer börjat använda Flash- och Java-teknologi för att erbjuda mer sofistikerade skraplotter med avancerade ljudfunktioner och grafik, vilket har bidragit till en mycket mer givande upplevelse för spelarna.

2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
£/€200   Spela Recension

Skraplottsnyheter

Maryland i samma liga som Las Vegas

Spelare som bor närmare Maryland än Las Vegas eller Atlantic City kommer ... Läs mer

Jason and the Golden Fleece

Åk iväg på ett oförglömligt äventyr och leta efter ... Läs mer

Nya slotspelet Thief

Net Entertainment har nyligen släppt slotspelet Thief. Detta företag fortsätter ... Läs mer

Fler nyheter om skraplotter