Skraplotter > Skraplottsnyheter > Brittiskt aktiebolag blir till privat företag

Brittiskt aktiebolag blir till privat företag

DM PLC är ett skraplottsföretag som startades av Adrian Williams och som är baserat i Storbritannien. Företaget blev först offentligt i Londonbörsen i 2004 med ett ursprungligt aktievärde på £0.12 per aktie.

Vid halvårrsskiftet 2008 hade företagets aktier stigit till £0.17 per aktie. Därför har nyheten att företagets grundare Williams lade ett bud på företaget på £0.018 varit så pass förvånande för handlare i London.

Enligt Williams är företaget numera värt endast £2.94 och genom att se över hur det har gått för företaget de senaste åren är det lätt att förstå företagets undergång.

Tidigare i år var företaget tvunget att upphöra med en skraplottslinje som myndigheterna ansåg vara missledande eftersom skraplotterna lades in i tidningar som fick läsare att tro att de hade vunnit priser när de egentligen endast fick erbjudanden att köpa varor till ett rabatterat pris.

Under loppet av de 7 år som företaget har varit föremål för offentlig handel har Williams tjänat ihop omkring £20 miljoner i dividender, löner, bonusar och inköpsavgifter. För tillfället har han kontroll över 73.1% av företagets aktier och hotar mindre aktieägare med att han tänker göra företaget till ett privatägt företag vare sig de accepterar hans erbjudande eller ej.

Marknadsanalytiker påstår att Williams och hans ställföreträdande direktör har gått i vinst med upp till £12.5 i inköpsavgifter från företagen DM PLC som har förvärvats med tillförda medel från aktieägare.

2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
£/€200   Spela Recension

Skraplottsnyheter

Maryland i samma liga som Las Vegas

Spelare som bor närmare Maryland än Las Vegas eller Atlantic City kommer ... Läs mer

Jason and the Golden Fleece

Åk iväg på ett oförglömligt äventyr och leta efter ... Läs mer

Nya slotspelet Thief

Net Entertainment har nyligen släppt slotspelet Thief. Detta företag fortsätter ... Läs mer

Fler nyheter om skraplotter