Skraplotter > Skraplotter Tips > Bingons historia

Bingons historia

Bingo är ett av världens mest populära spel. Det är ett lotteri-baserad spel vars rötter kan spåras tillbaka till Italien på 1500-talet där det kallades "Il Giuoco del Lotto d'Italia".

Spelet spreds igenom Europa och fortsatte att utvecklas fram tills omkring 1700-talet när de franska lade till spelpolletter, spelkort och processen att läsa ut siffror, vilket liknar bingospelet vi känner till idag.

Under 1800-talets lopp använde tyskarna främst bingo som ett sätta att undervisa barn. Genom lek lärde sig barn stava, vad olika djur hette och multiplikationstabellen.

Det finns ingen exakt information om när eller hur spelet tog sig till USA men i början av 1900-talet kändes spelet till som Beano och spelades på resande karnevaler runt om i USA. Det var Mr Edwin Lowe som lade märke till spelet när han besökte en sådan karneval nära Atlanta, Georgia.

Lowe såg folk spela detta spel med en gummistämpel, kartongblad och torkade bönor. Han märkte vilken oerhörd spänning som spelare upplevde när de spelade. Detta fick honom att bestämma att han skulle ta mig sig spelidén till New York så att han kunde spela det med sina vänner.

I New York använde Lowe liknande torkade bönor, en gummistämpel och kartonger för att spela spelet med sina vänner.

Hans vänner älskade spelet och under en av deras spelsessioner blev en av spelarna så exalterad när han vann att han skrek "Bingo" istället för "Beano".

Ordet "Bingo" refererar till ett lotterispel som spelades i England på sent 1700-tal och detta är det tidigaste rekord av att ordet har använts i detta sammanhang.

Lowe och hans vänner fortsatte att spela med det nya namnet "Bingo", och det dröjde inte alltför länge innan Lowe erbjöd två versioner av spelet: kortlek på 24 kort för $2 och kortlek på 12 kort för $1.

Spelet började bli populärt igen och Lowe tillätt konkurrenter som ville vara spelvärdar för sina egna spel att göra så för en årsavgift på endast $1.

Spelet Bingo spreds snabbt genom USA och vid 1940-talet hölls Bingo-spel över hela landet.

2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
£/€200   Spela Recension

Skraplottsnyheter

Maryland i samma liga som Las Vegas

Spelare som bor närmare Maryland än Las Vegas eller Atlantic City kommer ... Läs mer

Jason and the Golden Fleece

Åk iväg på ett oförglömligt äventyr och leta efter ... Läs mer

Nya slotspelet Thief

Net Entertainment har nyligen släppt slotspelet Thief. Detta företag fortsätter ... Läs mer

Fler nyheter om skraplotter