Skraplotter > Skraplottsnyheter > Anställd skyldig till att sälja bingospelares privata uppgifter

Anställd skyldig till att sälja bingospelares privata uppgifter

Onlinespelsindustrin började drivas för lite mer än 15 år sedan. På den tiden arbetade operatörer med begränsad lagstiftning och utan licenser. Sedan dess har industrin utvecklats en hel del. Numera regleras den och övervakas den för att säkerställa sekretess och säkerhet för alla onlinespelare.

Hursomhelst kan ingen lagstiftning i hela världen stoppa kriminella personer från att begå brott. Ingen industri kan skydda sig helt mot de personer som är helt inställda på att skada den.

Ett exempel på detta skedde år 2008 men fick bara ett slut denna vecka. Allt började när Foxy Bingo upptäckte att privata uppgifter som tillhörde 65.000 av deras kunder hade stulits.

Denna information köptes av någon och erbjöds nyligen för köp till Cashcade Limited, företaget som driver Foxy Bingo (varifrån informationen hade stulits till att börja med). Företaget bad den skyldige personen att skicka en kopia till dem för att verifiera listan. De betalade 1.700 GBP för att få se denna lista.

Cashcade gjorde ett klagomål till Information Commissioner Office (ICO). De lyckades sedan spåra den skyldige personen, Marc Ben-Exra, som tidigare var anställd inom onlinegamblingindustrin. De lyckades få tag på honom i och med att e-mailadressen som han använde kunde spåras till hans svärpappas hem.

Cashcade informerade alla spelare vars personliga uppgifter (som namn och deras adresser) hade stulits om detta och har rapporterat att ingen än så länge har skadats på något vis av detta. Industriövervakaren hade inte heller fått några klagomål av spelare om detta.

Marc Ben-Ezra erkände sig skyldig till tre olika brott under Data Protection Act och dömdes för att ha brutit mot denna lagstiftning. Han frigjordes på särskilda villkor som gäller i tre år och tvingades betala tillbaka de 1.700 GBP som Cashcade betalade honom och dessutom rättegångskostnaderna.

2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
2000kr   Spela Recension
£/€200   Spela Recension

Skraplottsnyheter

Maryland i samma liga som Las Vegas

Spelare som bor närmare Maryland än Las Vegas eller Atlantic City kommer ... Läs mer

Jason and the Golden Fleece

Åk iväg på ett oförglömligt äventyr och leta efter ... Läs mer

Nya slotspelet Thief

Net Entertainment har nyligen släppt slotspelet Thief. Detta företag fortsätter ... Läs mer

Fler nyheter om skraplotter